BI

Business analytics

Het omzetten van data in nuttige informatie kan alleen als de juiste persoon in uw organisatie de data op de juiste manier weet te interpreteren. En deze kennis en inzicht zijn onmisbaar voor het juist inrichten van operationele processen en het maken van strategische beslissingen. Lukt het uw organisatie om data om te zetten in kennis en inzicht? Dan heeft u een grote voorsprong op uw concurrenten.

Kwaliteit en beschikbaarheid van gegevens

Met de juiste kennis over uw organisatie, de markten waar u opereert, uw klanten en processen kunt u kansen optimaal benutten. U krijgt bijvoorbeeld inzicht in de mogelijkheden voor het betreden van nieuwe markten, het beter bedienen van bestaande klanten of het optimaliseren van processen in uw organisatie. De beschikbaarheid, de kwaliteit en de juiste interpretatie van uw data is bepalend hoe helder en compleet dat inzicht is.

Explosief

De hoeveelheid gegevens in en om organisaties neemt explosief toe. De kunst is om deze grote hoeveelheden gegevens (Big Data) om te zetten in bruikbare informatie. Het opslaan van grote hoeveelheden data alleen is niet genoeg. Om de juiste kennis eruit te kunnen halen, dient u zich de volgende twee vragen te stellen:

  • Wat gaan we met de data doen?
  • Welke strategische/operationele beslissingen willen we ermee ondersteunen?

Onderscheiden

Door uw BI-omgeving op de juiste manier in te richten wordt uw informatie helder, betrouwbaar en eenvoudig toegankelijk gemaakt. Tijdige en betrouwbare informatie is van essentieel belang voor het nemen van de juiste beslissingen, zowel operationeel als strategisch. U kunt zich hierdoor blijvend onderscheiden in de markt en daarmee uw concurrenten een stap voor zijn.

Wat Inforisk voor u kan betekenen?

Onze interim BI-professionals hebben ervaring in uw branche en zij bezitten de juiste kennis om u te helpen de juiste informatie en kennis uit uw data te halen. Zo kunt u met een gerust hart belangrijke beslissingen nemen.

De specialisten van Inforisk dekken het hele BI-spectrum af: van advisering over een passende strategie en het ontwerpen van een flexibele architectuur tot en met het ontwikkelen, testen en daadwerkelijk implementeren van data-integratie trajecten (ETL), datawarehouses, rapportage omgevingen en KPI dashboards. Voor een succesvolle BI-implementatie maken onze specialisten, indien wenselijk, gebruik van de moderne Agile Scrum projectmethoden.

Heeft u interim BI-expertise nodig? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.