Risk & Compliance

Door de financiële crisis staat Risk & Compliance hoog op de agenda van het bestuur. Het implementeren van een gedegen risicomanagement raamwerk is een voorwaarde voor de continuïteit van uw organisatie en het maken van een verantwoord rendement. Ook toezichthouders op de financiële sector komen met steeds meer eisen en houden de organisaties scherp in de gaten.

kenmerken

Kenmerkend voor risicomanagement in de financiële sector zijn vooral de vereisten vanuit de toezichthouders en regelgevers (Basel III / Solvency II), een sterk focus op financieel risicomanagement (met name krediet-, markt- en liquiditeitsrisico's) en het verder professionaliseren van het management van operationele risico's.

EvenwichtEvenwicht tussen risico en rendement

Nieuwe wet- en regelgeving houdt uw organisatie scherp. Het stelt u in staat om na te denken over hoe u de verschillende risico's kunt beheersen en daarover te rapporteren. Vele organisaties ervaren dit echter als een last. Maar wie het evenwicht tussen risico en rendement weet te vinden, kan waarde genereren voor de organisatie.

Waarmee kan Inforisk u helpen?

Inforisk helpt u dit evenwicht te vinden. Wij hebben interim expertise op een breed gebied in huis. Kwantitatieve specialisten die u kunnen helpen met het modelleren van (complexe) financiële producten. En actuarissen of analisten die u kunnen ondersteunen bij het voorbereiden en implementeren van de Solvency II richtlijnen.

De interim specialisten van Inforisk houden zich bezig met alle facetten die te maken hebben met financieel risicomanagement en compliance van uw organisatie. Ze kennen de markt en hebben antwoord op al uw vragen. Onze opdrachtgevers zijn met name banken, pensioenfondsen, asset managers en verzekeraars. Maar onze interim specialisten zijn ook goed inzetbaar bij (woning)corporaties en (semi-) overheidsinstellingen.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.